登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 一個好有趣的回應
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )
Author 一個好有趣的回應
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-04-10 on 14:08
Rod兄呢段就中Point了.呢套秘笈我睇到第四本就無再追落去了.

Sam兄, 乜原來您都有此秘笈牙? 借一本俾我開吓眼界得唔得呀? 等我䏲吓佢點樣教人学"神功蓋世"都好!
我從來唔會花一分一毫去買依啲教人如何去 " 賭/投資 " 而赢錢嘅書. 先前䏲電视有个股票行嘅老板, 出黎免費開班話教佢啲客仔點樣才可在股票市場赢錢(唔係講理論, 例如乜野叫陰陽燭...等等), 理由佢係驚佢啲客仔輸死, 佢公司就冇客會執笠. 跟住我就把電视轉台, 理由就係如果佢咁有把握赢錢, 就駛乜怕間公司冇生意執笠呀, 剩係自己赢都夠啦,仲要係免費教添

Profiles of JimmyMa   
大額投注者j2005j

註冊於: 02/09/2005
發帖數目: 86
發表於: 2009-04-10 on 17:39
Quote:

On 2009-04-10 12:39, liup wrote:
wow! 94年絕版咁拿貴, 不如花美金八九十蚊買本08年版全新書好過, 除內容完全無變外, 連頁數number次序都一模一樣。
http://search.barnesandnoble.com/Efficiency-of-Racetrack-Betting-Markets/Donald-B-Hausch/e/9789812819185

睇呢本書時, 如果對某些內容唔明或想更深入了解, 毌須搵MML, 諗佢都幫唔到你幾多。提議直接搵以下呢位宋小姐討論, 佢個PhD博士學位都係專注研究 Horserace Betting Market。

http://www.management.soton.ac.uk/people/details.php?Name=MingChienSung

陰公!!原來本嘢已經係2008見咗頂,真係同股市樓市同步喎

Profiles of j2005j   
xmas8888

註冊於: 20/07/2003
發帖數目: 620
發表於: 2009-04-10 on 19:59
Quote:

On 2009-04-05 12:18, sxeditor wrote:
Quote:

On 2009-04-05 12:01, xmas8888 wrote:
人生最大的失敗,就是只會逃避失敗的責任,看完下面一段著晒火的回應,你就會明白

森美 2009/4/4 下午 04:32:56

我以前比任何人更信任馬生,我有馬生既馬場秘笈可以話係齊集。他以前既賭馬戰略事跡百戰百勝我也瞭如指掌。他所講的14條贏馬鎖匙xmas8888你清楚嗎?仲有你又知道咩叫職業徒徒嗎?書內既容易若要成功必先用功。書中既用功模式是你必須把所有時間放落去直至睇晒出賽馬上回前回什麼血統同程賠率,ok當我同9成讀者知識有限潛質也不及馬生我認同.但次次跟馬生提供給大家貼士敗完又敗.xmas8888你跟本都唔明大家既苦痛.如果你想了解大家既埋怨請你買晒一套秘笈,再深入了解.之後你想放棄職業或信馬生功力而落注.跟馬生貼士唔駛多.跟1季.你就發覺前言不對後語什麼over bet 同埋熱門是公眾做出來.你又常常選大熱給大家?xams8888睇過秘笈先好插咀

xmas8888兄,我反而不覺得他過火
佢如泣似訴咁講出他對馬作家的仰慕跟隨
但一次一次被出賣,挫折的心情
若你一如他那樣,可能比他更傷心

我反而明白他心情
一個被自己奉若神明的人(一個低LEVEL的人)不斷欺騙挫折,但一睇馬神秘笈,這低LEVEL的人又變成神
我只可以講馬作家,係不折不扣的「神棍」
我都係一句,可能佢真係一如馬神秘笈中有料
但若為一份稿費但又不爆料而害粉絲,我只有一如黃大師指住他大叫,你真「不該」

佛在世時,佛無講是會保佑眾生,觀音亦無講是會救苦救難.你將別人奉若神明,只是閣下的事,再將自己失敗的責任,推到別人身上,就絕對不應該

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-04-10 on 20:20
Quote:

On 2009-04-10 17:39, j2005j wrote:
Quote:

On 2009-04-10 12:39, liup wrote:
wow! 94年絕版咁拿貴, 不如花美金八九十蚊買本08年版全新書好過, 除內容完全無變外, 連頁數number次序都一模一樣。
http://search.barnesandnoble.com/Efficiency-of-Racetrack-Betting-Markets/Donald-B-Hausch/e/9789812819185

睇呢本書時, 如果對某些內容唔明或想更深入了解, 毌須搵MML, 諗佢都幫唔到你幾多。提議直接搵以下呢位宋小姐討論, 佢個PhD博士學位都係專注研究 Horserace Betting Market。

http://www.management.soton.ac.uk/people/details.php?Name=MingChienSung

陰公!!原來本嘢已經係2008見咗頂,真係同股市樓市同步喎

如果可以在 US$10 billion total gains 分一杯羹, 毋須賣"秘笈"圖利啦。

如果係 US$10 billion total gains 嘅奉獻者之一, 當然"毌須搵MML"啦, "提議直接搵以下呢位宋小姐"係 good idea, 正如馬先生 fans 找佢悔氣一樣! ^_^

(just kidding)

Profiles of MML   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2009-04-10 on 22:07
Quote:

On 2009-04-10 20:20, MML wrote:

如果可以在 US$10 billion total gains 分一杯羹, 毋須賣"秘笈"圖利啦。

US$10 billion = 一百億美金 = 七百八十億港元

我對US$10 billion呢個數字好大懷疑。一個有實力嘅集團,應該可以一年喺香港贏幾億。假設呢個集團世界各地大馬場都有運作,當佢一年全球大概可以贏十幾甚至廿億港元。有這樣實力的集團應該唔多。假設有十個罷,一年都係贏百幾二百億左右。點計都好,都同一百億美金呢個數字相差幾遠。

Profiles of Shatin   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-04-10 on 22:39
Quote:
佛在世時,佛無講是會保佑眾生,觀音亦無講是會救苦救難.你將別人奉若神明,只是閣下的事,再將自己失敗的責任,推到別人身上,就絕對不應該

"佛在世時,佛無講是會保佑眾生,觀音亦無講是會救苦救難.你將別人奉若神明,只是閣下的事"

你以上言論給佛教徒聽到,等同侮辱他們的佛
祂們乜野都無講就不成佛教主要中心人物
佛陀在生祈願普渡眾生,立下四十八大願
觀音更是中國人心目中救苦救難佛陀,祂們的普渡眾生言論,相信888兄,讀三世未必全領悟
馬先生的就一兩日就ok

若888兄,不會太熟悉宗教,懇請不要亂引經據典來為馬先生力撐
若你引用回教,你有殺生之禍添

Profiles of sxeditor   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-04-10 on 22:41
Quote:

On 2009-04-10 22:39, sxeditor wrote:
Quote:

"佛在世時,佛無講是會保佑眾生,觀音亦無講是會救苦救難.你將別人奉若神明,只是閣下的事"

你以上言論給佛教徒聽到,等同侮辱他們的佛
祂們乜野都無講就不成佛教主要中心人物
佛陀在生祈願普渡眾生,立下四十八大願
觀音更是中國人心目中救苦救難佛陀,祂們的普渡眾生言論,相信888兄,讀三世未必全領悟
馬先生的就一兩日就ok

若888兄,不會太熟悉宗教,懇請不要亂引經據典來為馬先生力撐

打錯字
若888兄,不太熟悉宗教的話,懇請不要亂引經據典來為馬先生力撐

Profiles of sxeditor   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-04-10 on 23:38
Quote:

On 2009-04-10 22:07, Shatin wrote:
Quote:

On 2009-04-10 20:20, MML wrote:

US$10 billion = 一百億美金 = 七百八十億港元

我對US$10 billion呢個數字好大懷疑。一個有實力嘅集團,應該可以一年喺香港贏幾億。假設呢個集團世界各地大馬場都有運作,當佢一年全球大概可以贏十幾甚至廿億港元。有這樣實力的集團應該唔多。假設有十個罷,一年都係贏百幾二百億左右。點計都好,都同一百億美金呢個數字相差幾遠。

引言係咁寫 " ... various hedge fund-like racing syndicates were using these ideas as an integral part of their research that led to hundreds of millions in profits for the most successful groups and about US$10 billion in total gains. ..."

i.e. each successful group > 估計贏取 hundreds of millions (0.x billion), 但相信係指 1994 - 2007/8 以來, 比起 Shatin 兄謂 "一年喺香港贏幾億 (i.e. 0.x billion, HK or US$?) 更保守。

Hence, 問題係 : "10 billion (the said total gains) ÷ 0.5 billion (the said hundreds of millions per group, say 500M) = 20 successful groups (on average).
出入就在"假設有十個" & "20".

Anyway, 正如"馬生秘笈"正備受質疑, 我地都無妨對"鬼佬秘笈"存疑 ! Be skeptical, or be a victim !

Profiles of MML   
大額投注者j2005j

註冊於: 02/09/2005
發帖數目: 86
發表於: 2009-04-11 on 00:07
話明"秘笈",當它不再是"秘",而是在人人也可輕易買到,它亦已不能"給"你甚麼.

其實稍為用下腦,就知無論十億,一百億,一千億都係老吹,除非好似股市咁,有個bookies(legal and illegal)結算所,唔係就真係只有佛祖同阿戊先會知,阿門.

Profiles of j2005j   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2009-04-11 on 00:17
我讀得唔夠仔細,都係MML心水清啲。如果話咁多年嚟嘅total gains,US$10 billion應該無問題。

Profiles of Shatin   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款