登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 徴求往事~
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 徴求往事~
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-08-29 on 04:11
Quote:

On 2008-08-29 03:47, MML wrote:
Haha, where is the English version, pls.?

-Pick more winners?
-Watch HDTV!

-Winning margins?
-More than three!

Profiles of Shatin   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-08-29 on 11:11
Quote:

On 2008-08-29 02:53, MML wrote:
Quote:

On 2008-08-29 00:44, Shatin wrote:
MML同朗尼,你兩個唔好玩我啦!

講番馬事。睇奧運飛人保特(Usain Bolt),一百米彈甩後面贏成條街,令我想番起以前隻大殺手。佢曾經係一千米跑55秒1,又係彈甩後面成條街。可惜後嚟傷咗,跑唔番,幾乎次次包尾,咪話唔慘。

大殺手 / 保特 ... 勁!

Shatin 趕得切『打中文,迎奧運』, 我就只趕得切買 HDTV 睇奧運"閉幕式"!
剛剛先 diy 完 d 天線, 加裝分線器, 唔係開鑼後錄影賽事唔夠高清。

真巧合,我又是最近於電腦展買了高清盒(可是趕不及睇閉幕),而且於安裝上遇上D小問題。
oh...原來maspro有個咁好用的splitter!! 應該一早向你請教。我睇奧運睇到懵左,竟然唔記得你是影音高手!
我買了2個普通裝的maspro splitter,但設計上遠不及你用白色的一款。睇怕我要找你查問有聯安裝事宜,記得開手機呀!

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-08-29 on 15:17
[quote]
On 2008-08-29 11:11, rodney wrote:
Quote:

真巧合,我又是最近於電腦展買了高清盒(可是趕不及睇閉幕),而且於安裝上遇上D小問題。
oh...原來maspro有個咁好用的splitter!! 應該一早向你請教。我睇奧運睇到懵左,竟然唔記得你是影音高手!
我買了2個普通裝的maspro splitter,但設計上遠不及你用白色的一款。睇怕我要找你查問有聯安裝事宜,記得開手機呀!

Philips DVD recorder, Sony TV ... 我地一向都巧合架啦! ^_^
我轉用咗 Panasonic Plasma HDTV, 多數人都用 LCD HDTV, 呢次冇咁巧合啦啩。機頂盒係 Magic TV 5000, 呢隻大路 d。

你應該用咗呢隻, 但點解用 2個?

(P.S. 我地離咗題。)

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2008-08-29 on 15:23
Quote:

On 2008-08-29 04:11, Shatin wrote:
Quote:

On 2008-08-29 03:47, MML wrote:
Haha, where is the English version, pls.?

-Pick more winners?
-Watch HDTV!

-Winning margins?
-More than three!

現在(Now)各位(everybody)應該知道(should know)點解我地要求"沙田哥"(why we requested "Shatin")雙語寫作(to write bilingually)啦(la)!

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-08-29 on 16:42
點解用2個??

因為第一個買錯了....haha
而且我都唔原來有你相中的90度轉角connector??!!!

Profiles of rodney     
MML

HK
發表於: 2008-08-29 on 17:10
Quote:

On 2008-08-29 16:42, rodney wrote:
點解用2個??

因為第一個買錯了....haha
而且我都唔原來有你相中的90度轉角connector??!!!

Haha, 你梗係好少去鴨寮街, 何止90度轉角, 360度反轉再反轉都有。
我上面嗰個 4-way splitter, 係用 F-頭(i.e. 針插, Cable 盒用嗰種), 要 diy 線, or 鴨寮街都有現成 diy 線, 不過收咗人工費, 貴過自家制一倍似上成本。

shlee

註冊於: 27/12/2002
發帖數目: 1861
發表於: 2008-09-01 on 19:43
這些是我在1986年親身拍攝的照片

1.未上馬鞍的同德

2.告東尼夥拍退役前的同德(二張)

Profiles of shlee   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
shlee

發表於: 2008-09-01 on 19:45

Profiles of shlee   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
shlee

發表於: 2008-09-01 on 19:48
同場的,還有你知幾時(陳栢鴻)

shlee

發表於: 2008-09-01 on 19:53
1986年英女皇伉儷於沙田馬場坐車巡禮

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款