登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 一個好有趣的回應
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )
Author 一個好有趣的回應
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-04-06 on 21:12
晒駱駝兄真係好心機, thank you.

馬先生今期有出貼士, it's "星光活力", 唔知佢嘅 fans 今次跟唔跟好呢?

Profiles of MML   
1W5Pzhzpig

註冊於: 27/01/2005
發帖數目: 92
發表於: 2009-04-06 on 23:46
Quote:

On 2009-04-06 21:12, MML wrote:

馬先生今期有出貼士, it's "星光活力", 唔知佢嘅 fans 今次跟唔跟好呢?

信"星光活力", 一win重place.

Profiles of zhzpig   
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2009-04-06 on 23:54
Quote:

On 2009-04-06 13:51, samana wrote:
平心而論,咁既成績如果參加DB网積分王,當然無人笑你,但出得頭條頭位,你的意思就係Show出黎比人跟,睇左呢份成績表,邊鼠仲有人跟呀?

無所謂,最緊要揾倒食.馬神傳人唔一定要次次中,何生叫賭王,我估如果一人用一千蚊,入賭場玩百家樂鬥玩得耐,我未必輸俾何生.依家呢個世界識得Market自己就等如贏錢.馬生就係一個例子.

有感而發:揾錢有好多辧法,叻人會用十拿九穩嘅方法搵錢.不幸地,話明係"賭",就即位無絶對.可能贏面有分高低,但無話必勝.如果唔係就叫"出千".如果要先附出進修一個博士學位嘅努力,仲下下要靠機會率值摶率,先可以"相對地較有把握"去贏錢,就算回報係一百倍一千倍,我都唔可以話你係"精",因機會成本大高.在馬場搵到錢嘅人一定有,可惜多數與閉門造車及紙上談兵者無關.

Profiles of Rod   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-04-07 on 09:12
Quote:

On 2009-04-06 21:12, MML wrote:

咁就唔使擔心,馬先生大把滋陰人......

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2009-04-07 on 10:13
Quote:

On 2009-04-06 23:54, Rod wrote:
Quote:

On 2009-04-06 13:51, samana wrote:
平心而論,咁既成績如果參加DB网積分王,當然無人笑你,但出得頭條頭位,你的意思就係Show出黎比人跟,睇左呢份成績表,邊鼠仲有人跟呀?

無所謂,最緊要揾倒食.馬神傳人唔一定要次次中,何生叫賭王,我估如果一人用一千蚊,入賭場玩百家樂鬥玩得耐,我未必輸俾何生.依家呢個世界識得Market自己就等如贏錢.馬生就係一個例子.

有感而發:揾錢有好多辧法,叻人會用十拿九穩嘅方法搵錢.不幸地,話明係"賭",就即位無絶對.可能贏面有分高低,但無話必勝.如果唔係就叫"出千".如果要先附出進修一個博士學位嘅努力,仲下下要靠機會率值摶率,先可以"相對地較有把握"去贏錢,就算回報係一百倍一千倍,我都唔可以話你係"精",因機會成本大高.在馬場搵到錢嘅人一定有,可惜多數與閉門造車及紙上談兵者無關.

Rod兄呢段就中Point了.呢套秘笈我睇到第四本就無再追落去了.以小弟的水平當然唔敢以講“認同”來“拉近”自己和馬神的差距,理論上我是照單全收,但實際上小弟覺得如果要像馬先生所講的全職投入,窮一生之精力去研究的話,小弟可以做到的事業有許多,無須去付出全部的投入仲要去靠博架.
不要否認,要想靠賭馬賺錢甚至發達的人,就已經是一種想走捷徑的做法,本質上已與森美哥仔同類了.既然都是走捷徑取巧,那么即是說,付出最少就有得收取先至係最高境界,岩嘛?
既然講世上有必勝良方,卻又說有方的人絕不外泄.咁呢d作家所Sale既到底係セ野呢?咪等如廟祝公講:天上有神仙,凡人看不見,若想得保佑,先捐香油錢……

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-04-07 on 11:53
Quote:

On 2009-04-07 10:13, samana wrote:
Quote:

On 2009-04-06 23:54, Rod wrote:
Quote:

Rod兄呢段就中Point了.呢套秘笈我睇到第四本就無再追落去了.以小弟的水平當然唔敢以講“認同”來“拉近”自己和馬神的差距,理論上我是照單全收,但實際上小弟覺得如果要像馬先生所講的全職投入,窮一生之精力去研究的話,小弟可以做到的事業有許多,無須去付出全部的投入仲要去靠博架.
不要否認,要想靠賭馬賺錢甚至發達的人,就已經是一種想走捷徑的做法,本質上已與森美哥仔同類了.既然都是走捷徑取巧,那么即是說,付出最少就有得收取先至係最高境界,岩嘛?
既然講世上有必勝良方,卻又說有方的人絕不外泄.咁呢d作家所Sale既到底係セ野呢?咪等如廟祝公講:天上有神仙,凡人看不見,若想得保佑,先捐香油錢……

覺得如果要像馬先生所講的全職投入,窮一生之精力去研究的話,小弟可以做到的事業有許多,無須去付出全部的投入仲要去靠博架.

@Sam兄, 依句真係中point啦! 真係絕對性認同.

@我從來冇䏲過呢位馬兄啲料, 今次特登䏲吓佢講星光活力, 䏲完之後, 發觉馬生是一個非常"忠實"的人, 佢講嘅野真係確實無誤, 資料準確, 搬字過纸, 無花無假喎! 至於隻馬得唔得, 又係另一回事呢!

Profiles of JimmyMa   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-04-07 on 13:34
Re: 付出最少就有得收取先至係最高境界,岩嘛?

今日係番邦某中文報見到個廣告, 謂有百家樂神仙將穩勝秘技公開打救世人, 有緣人衹需花US$75, 便可得到投入少回報快之必勝投注法。

Sam 兄, 有冇與趣捐番些少香油錢呀?

Profiles of liup   
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2009-04-07 on 13:49
Quote:

On 2009-04-07 10:13, samana wrote:

所以馬生叻就叻在講嘢似是似非,再加科學數學角度去增加自己講話嘅說服力,令就算受過教育嘅一般大眾,都入咗預切嘅盲點位.大前提係你用緊一套無系統,無照顧所有變數(究竟有無人可以列出賽馬之全部變數?)的所謂公式去揾必勝法,再加入叫人"努力附出","克己"等"美德"去包裝.一個字:"絕".小弟都學到唔少嘢.

可惜賭是練精學懶七絕之第五絕,要付出咁多.....哈哈哈

Profiles of Rod   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-04-07 on 16:40
Quote:

On 2009-04-07 13:34, liup wrote:

呢個 ad 正喎, 响 US 用中文, 諗住專呃華人?

Profiles of MML   
晒馬samana

發表於: 2009-04-08 on 14:13
大前提係你用緊一套無系統,無照顧所有變數(究竟有無人可以列出賽馬之全部變數?)的所謂公式去揾必勝法.

Rod兄,到肉了!
小弟並非要踩低這些公眾偶像而去抬高自己,只是曾經走過很多彎路,得到很大的教訓,今天才知道略略為自己定位.講出來純為同屬DB网友,彼此分亨而巳.
首先,我要先肯定秘笈中披露了許多過去鮮為人知的選馬方式,投注技巧,多加掌握,無疑可增加勝算,但小弟大膽地說,就算你掌握到馬神的全部技倆.也只能算是盲人摸大象.
馬神可能真係贏過好多錢,但係你知唔知外圍公司一年上幾多水呀?相比來說, 馬神贏的要算零頭了,如果職業賭客真咁神奇, 外圍公司都執晒啦
萬成出事,幫騎師打飛的事暴光,簡蛇都說這回事是全馬圈都知由來已久的事,你知唔知有幾多個騎師練馬師食呢條水呀?佢地識得幾多個馬主, 馬主又有幾多個朋友呀?
你知唔知白德民輸一次鳥語花香可以“損失”幾多錢呀?
就連秘笈上所提及的雲中龍黑白波事件,都足以說明馬神都無奈?
試想一下,你的事業是建立於上述人等做出來的結果時,你還有必勝的信心嗎?你要窮一生的精力去煉就這套屠龍術,係咪等如將幾十年積蓄交比雷曼倆兄弟打理呢?
從來有賭的場所都係叫做娛樂場,無話叫做發達場,有贏只是你有運,賭得小心同埋賭得細而巳,如果自信EQ高,運氣全,我都希望主會看顧你.
希望不要介意小弟直言!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款