登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 又要抽離番>.
Author 又要抽離番>.
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2010-09-06 on 21:19
尋日開完鑼, 今日就開學>.<
之後好難長時間上到黎跟大家學野

Profiles of RyanMorre   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-09-07 on 09:47
諸書緊要。
努力~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-09-07 on 12:27
Quote:

On 2010-09-06 21:19, RyanMorre wrote:
尋日開完鑼, 今日就開學>.<
之後好難長時間上到黎跟大家學野

原來你仲讀緊書,咁你就唔好玩馬仔啦,俾啲心機讀完書,出嚟揾多啲錢都未遲,馬會係唔會執笠嘅!歌仔都有得唱: " 等著你回來,等著你回來 "!

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-09-07 on 12:49
阿占
佢係我一個玩遊戲(ihorse racing 家用版)而識既一位朋友,甘岩佢又有玩下馬仔,就叫佢上呢度吹水下。

不過都係學業最重要

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2010-09-07 on 14:50
只要時間運用得好!其實讀書及其他你喜愛既活動,都可以並存架~~~

我讀書個陣,因為讀中大及住hall關係,真係個個賽馬日都去馬場架~~其實運用得宜係唔會影響既

不過當然都要俾心機讀書啦!

Profiles of hinchung   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-09-07 on 15:05
Quote:

On 2010-09-07 14:50, hinchung wrote:
只要時間運用得好!其實讀書及其他你喜愛既活動,都可以並存架~~~

我讀書個陣,因為讀中大及住hall關係,真係個個賽馬日都去馬場架~~其實運用得宜係唔會影響既

Hinchung兄,如果個個有你咁高嘅EQ,就梗係冇所謂啦,我都唔知見幾多人買10元偶然撞中左一次之後,跟住就走火入魔,100, 1,000......咁買,結果係點,都唔騎我講,有幾多個可以學到你咁,中完大冷,跟住又係細細注咁玩,你真係升華到至高境界嫁!我都唔知幾羡慕你

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2010-09-07 on 18:51
咁多位師兄, 我雖然讀書但唔會放棄賽馬的=]
只不過少左D時間上黎姐

我由好細個已經開始睇馬, 馬仔已經成為我生活/生命既一部份

今日上Commercial law, 都有點深... 今年應該幾難捱
班主任話捱過今年就掂啦喎, 下年Final year應該唔成問題

亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2010-09-07 on 22:08
占兄...我呢D叫怕死...

我係學左騎馬先學賭馬。

但係未學騎馬之前,呀媽日日都講賭錢,銀包有幾多,最多賭咁多好喇...(原因我成日係投注門口等佢買完六合彩就走人,佢教我乜野叫搏彩,乜野叫搏命~~)唔好借錢,唔好拿別人的錢去賭。

之後就一定講...有個公職人員,唔記得係警察定郵差,因為次次聽我媽講都唔同既....總之係公職人員啦!買隻馬王跑頭三名<==即係Place啦!個隻馬王叫同德~~次次都贏,係個次輸到連頭三名都無~~最後就自殺死左!

其實真係唔知有無呢單野,但係細細個就有一種...你大注就死個次既諗法!所以好怕死架我!

Quote:

On 2010-09-07 15:05, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2010-09-07 14:50, hinchung wrote:

Hinchung兄,如果個個有你咁高嘅EQ,就梗係冇所謂啦,我都唔知見幾多人買10元偶然撞中左一次之後,跟住就走火入魔,100, 1,000......咁買,結果係點,都唔騎我講,有幾多個可以學到你咁,中完大冷,跟住又係細細注咁玩,你真係升華到至高境界嫁!我都唔知幾羡慕你

Profiles of hinchung   

發表於: 2010-09-07 on 22:56
Quote:

On 2010-09-07 22:08, hinchung wrote:
占兄...我呢D叫怕死...

我係學左騎馬先學賭馬。

但係未學騎馬之前,呀媽日日都講賭錢,銀包有幾多,最多賭咁多好喇...(原因我成日係投注門口等佢買完六合彩就走人,佢教我乜野叫搏彩,乜野叫搏命~~)唔好借錢,唔好拿別人的錢去賭。

之後就一定講...有個公職人員,唔記得係警察定郵差,因為次次聽我媽講都唔同既....總之係公職人員啦!買隻馬王跑頭三名<==即係Place啦!個隻馬王叫同德~~次次都贏,係個次輸到連頭三名都無~~最後就自殺死左!

其實真係唔知有無呢單野,但係細細個就有一種...你大注就死個次既諗法!所以好怕死架我!

Quote:

On 2010-09-07 15:05, JimmyMa wrote:
Quote:

hin兄,, 我老豆都有講...不過係 驃叔叔教落
勿瞓身...一瞓身即88

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款