登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 行路一定要 瞻前顧後!
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 行路一定要 瞻前顧後!
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-05-17 on 01:54
今日做完物理治療, 諗住行陣街先返屋企
係沙田新城市行行下
小弟從後比人襲擊
對方使出一招飛毛腿, 向住我條腰及腰下位置飛踢過黎

幸好斜揹袋救了我條腰一命, 右大腿後側肌肉只感受一點痛....若不是斜揹袋, 我相信我條腰今日就係咁先了, 我亦相信若非此袋, 我另一個袋都沒有了.....

當我回頭望佢, 點佢相既同時, 發覺那人臉上與正常人有所不同, 行為怪怪, 亦非常閃縮並轉身逃走
我相信我已經遇到一位精神病人士.....

而係個一瞬間, 我作出非常正確既決定
冇粗口, 冇怒火, 冇打人念頭

由於我並不是很痛, 所以無報警拉此精神錯亂患者

但我睇到我四方既途人被佢此舉行為嚇窒了...

大家出門時, 必定要留意四周, 避免錯亂人士係後面有機可乘!

Profiles of RyanMorre   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-05-17 on 09:47
講就容易做就難、除非天生有後眼,正所謂:是福不是禍、是禍躲不過,你提高咗警覺亦會令到自己精神長期緊張,遲早同果條友一樣咋!點隻歌仔你聽吓啦...

http://www.tudou.com/programs/view/0Fchv89I4NI/

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-17 on 09:58
Quote:

On 2011-05-17 09:47, rickytlb wrote:
講就容易做就難、除非天生有後眼,正所謂:是福不是禍、是禍躲不過,你提高咗警覺亦會令到自己精神長期緊張,遲早同果條友一樣咋!點隻歌仔你聽吓啦...

http://www.tudou.com/programs/view/0Fchv89I4NI/

係呀,明槍易擋,暗箭難防,特別是"異人",如果佢戴埋假面具添,哈哈,等你痛定思報時,想發爛渣都無用了!祈禱吧,主會賜你平安!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-17 on 11:18
Quote:

On 2011-05-17 01:54, RyanMorre wrote:
今日做完物理治療, 諗住行陣街先返屋企
係沙田新城市行行下
小弟從後比人襲擊
對方使出一招飛毛腿, 向住我條腰及腰下位置飛踢過黎

幸好斜揹袋救了我條腰一命, 右大腿後側肌肉只感受一點痛....若不是斜揹袋, 我相信我條腰今日就係咁先了, 我亦相信若非此袋, 我另一個袋都沒有了.....

當我回頭望佢, 點佢相既同時, 發覺那人臉上與正常人有所不同, 行為怪怪, 亦非常閃縮並轉身逃走
我相信我已經遇到一位精神病人士.....

而係個一瞬間, 我作出非常正確既決定
冇粗口, 冇怒火, 冇打人念頭

由於我並不是很痛, 所以無報警拉此精神錯亂患者

但我睇到我四方既途人被佢此舉行為嚇窒了...

大家出門時, 必定要留意四周, 避免錯亂人士係後面有機可乘!

我都好認同你講法,大家去到一啲比較人多嘅地方,都要時刻留意四週,不過佢係背後襲擊就真係防不勝防。至於有冇精神緊張,我就冇啦,因為我已習慣成自然。如果一家大細,有老有嫩,依個責任就更加落在你身上啦!

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-05-17 on 14:31
RM,人無事最重要,不幸中之大幸。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2011-05-17 on 18:19
多謝rickytlb師兄既提醒 : )

Re 笑馬師兄:
雖然我唔係基督徒
不過真係要多謝個天! 讓我能在世上活多X年, 繼續與我最愛既馬仔做朋友

Re Jim師兄:
其實我諗我都冇精神緊張XD
因為我平時行路已經代入左自己係個騎師-.-

睇後腳順便睇後面,,,
睇左右----睇有冇馬(人)係隔離上, 之後cut欄= =

Re 船主:"
的確係不幸中之大幸

如果佢拎把刀.....我相信我已經係刀下亡魂
同早前 西班牙 一位不幸的婦人一樣, 被精神病人士砍頭

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-17 on 19:31
RM仔,唔信教都得架,小弟祈禱果陣會稟埋你單野!

小弟鄉下廣州通常把無妄之灾稱為"白馬黑七",咁啱明晚四場有隻老白馬錢程萬里,今仗甩罩梱根,暴咗個靚位,阿滇又搞慣搓熟,小弟估都有啲機,想介紹比你壓下惊,唔知得唔得,等阿占昅下個摸鈴操先!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-17 on 20:10
Quote:

On 2011-05-17 19:31, samana wrote:
RM仔,唔信教都得架,小弟祈禱果陣會稟埋你單野!

小弟鄉下廣州通常把無妄之灾稱為"白馬黑七",咁啱明晚四場有隻老白馬錢程萬里,今仗甩罩梱根,暴咗個靚位,阿滇又搞慣搓熟,小弟估都有啲機,想介紹比你壓下惊,唔知得唔得,等阿占昅下個摸鈴操先!

一早 " 棟 " 左!NO!

Profiles of JimmyMa   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2011-05-17 on 21:30
RM 兄,

健康要緊,健康是無價的!!

保重,並祝日康復。

話時話,醫生成無要求你試閘合格才準你再次出賽呀 (just kidding)

Profiles of rodney     

發表於: 2011-05-17 on 22:55
Quote:

On 2011-05-17 21:30, rodney wrote:
RM 兄,

健康要緊,健康是無價的!!

保重,並祝日康復。

話時話,醫生成無要求你試閘合格才準你再次出賽呀 (just kidding)

獲利兄...

我尋晚不小心策騎, 好在冇墮馬咋~ 哈哈

依家仲試乜野閘丫....就黎硬性退役啦> < [我諗要搵下強哥醫下至得]

P.S. X光話我對腳韌帶較正常人為軟~

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款