登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 多謝昨晚各位大佬
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 多謝昨晚各位大佬
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-11-24 on 12:09
昨晚唔知大家有無睇到其實我有眼濕濕的...hahaha咁大個人竟然仲會眼濕濕。

昨晚我聽到既事令我想了很久,其實跑馬唔係一個賭字咁簡單,呢個只係一個工具,可以令到各位朋友增進感情,亦有些網友可以因賽馬而賺錢,無論是從工作抑或是搏彩方面都可以賺到一些錢。

原來聚會亦可以令到一個喜歡跑馬既人開心,令人生更有意義。好似好跨張咁,但係呢個係我見到既東西!

希望大家都可以從跑馬裡面得到自己既東西,無論是錢或者意義或其他其他.... ^O^

Profiles of hinchung   

發表於: 2011-11-24 on 12:12
呀,仲有下次我一定會有下場的,最好係我請啦!hahaa...昨晚俾人追魂call,招我回家...
無辦法....成晚個身在家心不在。

發表於: 2011-11-24 on 12:17
我想講大家最好就多d出黎聚會下,你地就會見到D大佬賭馬有幾勁架喇....2000蚊Q 一舊水....wowowowowow

尾場Q係咁易就中左....wowowowow

喇喇,我開左post自己出黎威下水喇....唔係中個D大熱門架!hehehe

我就當然係無中到啦!

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-11-24 on 12:45
今天是感恩節, 唔怪得阿Sir咁感性. 其實小弟也有同感, 人生在世, 需要時時感恩, 感謝家人的關愛, 感謝朋友的支持. 小弟從商數十年, 中外朋友遍天下, 但講心底果句, 小弟覺得最舒服的就是和教友及DB网友相處, 因為大家沒有那種互相利用的機心, 沒有階級等級之區別, 可以在暫離壓力重重的環境下稍稍放縱下自己, 實在是很好的享受, 期望日後DB的兄弟更加團結, 互相幫助, 感謝上帝!
今天, 小弟也仿效了奥巴馬, 赦免了二隻蚊子, 哈哈, 愿主也赦免祂的罪人吧!

P.S. 咋晚我們夜宵時見到老師你弟弟的連襟, 如果老師你在, 小弟就方便索貼士及欏簽名了. 哈哈.....

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-11-24 on 14:41
Quote:

On 2011-11-24 12:09, hinchung wrote:
昨晚唔知大家有無睇到其實我有眼濕濕的...hahaha咁大個人竟然仲會眼濕濕。

昨晚我聽到既事令我想了很久,其實跑馬唔係一個賭字咁簡單,呢個只係一個工具,可以令到各位朋友增進感情,亦有些網友可以因賽馬而賺錢,無論是從工作抑或是搏彩方面都可以賺到一些錢。

原來聚會亦可以令到一個喜歡跑馬既人開心,令人生更有意義。好似好跨張咁,但係呢個係我見到既東西!

希望大家都可以從跑馬裡面得到自己既東西,無論是錢或者意義或其他其他.... ^O^

冇錯呀!跑馬的確係可以減輕不少日常壓力,我極力讚成人地去玩馬,唔係賭馬。我老豆90幾歲啲踱馬思維仲喺唔簡單,頭腦好靈活,一啲老人痴呆都冇,仲有馬友打電話嚟屋企問佢攞心水貼士添!所以佢一啲都唔駛我地照顧佢!

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2011-11-24 on 16:07
感謝天父及好友在天上之靈對我們的保佑眷顧。
感謝香庫及船主在地上之榮耀讓我們能從陌生到相識、相聚、至彼此間成兄弟般有義相愛。

昨晚有朋友留字說very cold.... 但我數倆卻熱從心上起,老師留淚,好友女兒兩行珠淚串等,真是我見尤憐。

嘆世間人開心日子苦短,煩塵俗事卻不斷。
如老師說:「兄弟你們來罷,下(一)場我嘅。」

Profiles of pmengineers   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-11-24 on 17:22
感觸 可惜

能珍惜就盡量多D去珍惜

我感謝大家比機會我識到你地就真

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2011-11-24 on 17:42
輕鬆時間:

以下是昨天發生的事,雖有諸位好友作旁證,但無慿無據,請不是友人的彎八(打天九的雜八之一)不喜勿插。

1/ 下午五時前打南擵老闆已來電2場清風駒6場博得分…夕間亦不段重述,非常無私。

2/ 六時半見完好友相片後,七點三果然是好笑容的。

3/ 七時正還在入場途中,已有意見表達4場飛威太熱高危,好香港初岀谷草唔乎合沈成以往新馬博殺模式,但今次反底例外必切頭啖燙,惜緊敗。

4/ 跑完3場,去去說無9無Q收;R4後,9風動寶還是第三有$收;老師說依家R5隻9號夢幻得個九銀錢,唔會反底啩!!! 但一岀閘就脫腳…,幸好9號最後還是回水。

5/ R6,除3博得分外,友人還非常認真硏究9號紅運福星,我就說硏究緊51倍差唔多名嘅6連利福星。最後重注3+9Q,輕注100蚊Q 3+11。(最後張枱睇數友人話佢嘅)

6/ R7,我就叻到賭重9號WP+Q胆,當然輸喇,呢場唔見咗三千七。呢場快人語毛毛手邊同R1好笑容比, 當然係無軻打喇。

7/ R8/ 開始時眾說紛云。先講又係9號梁华威仔王,有說呢世我都唔會再落叠呢隻岳頭馬;另說就算佢會Win, 我零願輸都唔買佢;重R6(3+11)友人加入說現13倍ok喎…

8/ 我話睇重播走勢R6連利安倫奸仔航係想博win嘅,不過就影輸咗。呢場勝任有魚(其時26倍)有無孖宝飛?有無長Q/T路 and keep on 住? 友答兩者皆有。最後落叠重WP(16倍)開跑,又輸咗條毛比鄺美人隻映月,最不幸就係生生不息又影輸條毛比邦先生,Win & 三重彩都無咗,得番隻P同條Q/qp,可以下半場宵夜我嘅。

9/ 沙田宵夜至差不多一點,去去飲咗六七杯都寸差佬係佢哋面前開車,夠運喇。旁枱是賢仔子健Rita,老師太早回歸喇。

10/ 我哋都無人赢大錢,無人打全中,無人贏到笑,但我哋都好開心,見識到各有所長,各顯乾坤的本領,更重要是勝不驕,敗不x的氣度。

11/ 昨晚七人同枱,有4部notebook,2部 新iPads2,2部 新iPhone,2隻價值各$1000元的Nakamachi 藍芽,未計其餘生滋Mo仔Defy電話。如果有打劫嘅話,收獲一定豐富。

12/ 最後打南擵老闆鼓起勇氣,登上已飲了八杯藍妹的去去兩輪座駕回垃圾灣居所。比個叻叻佢哋先。

Profiles of pmengineers   
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2011-11-24 on 20:13
昨晚小弟亦是其中一份子,在此感謝各位大哥。本人在席間之中,感到自己是一位天真而冇料的小伙子,沿途觀察各位大師以不同的方法分析馬匹賽事,其準繩及認真程度確是厲害得驚人。

成功需苦幹,昨晚眼見各位大師之勤力及辛勞,確是各位希望在馬壇中成功的朋友的典範,本人可以在昨晚一路品嚐好味道一路學習,確實相當感謝。

的確是真的,人生在世,能在有限的生命中識得志同道合的好友,真的是非常可貴呢。

在此感謝昨晚的各位,很榮幸能和大家成為朋友!!!

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2011-11-24 on 20:54
在昨晚賽事一聚
有老師全程講解找冷馬的方式及心得,真係得益不少,這才是真心及無私奉獻。
以及森哥的一膽拖兩腳顯出真功夫夾中200倍的連贏。 再加上專業人士教想馬及投注方法,以及真金白銀大注打到最後着綠燈,祇可惜博輸Win,但收披士及正副連嬴加起來接近100倍回報,收獲不錯呀,下次有機會真希望多些綱友一同叄與就更完美呢!

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款