登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 馬相
Author 馬相
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-08-27 on 23:35
為咗捕捉好角度, 影相影到企出跑道!

Plenty, 如果你都企出跑道影相, 你嘅相會好出位, 全香港人都欣賞到 ....... I mean 報紙嘅圖文並茂報導: "馬迷衝出跑道 ..."

Profiles of MML   
上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2007-08-28 on 00:50
好爆~

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     
頻頻的plenty

註冊於: 02/02/2003
發帖數目: 647
發表於: 2007-08-28 on 01:04
依張正喎, 小弟拍馬都追唔上

Profiles of plenty   Email plenty   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
MML

HK
發表於: 2007-08-28 on 16:55
Plenty, 唔知香港嘅馬場有冇位置可以"低角度"影到馬匹奔馳?下面個張, 如果馬匹係併排奔跑就正咯。

MML

HK
發表於: 2007-08-28 on 17:01
原來外國有d賽事唔係响馬場內跑, 下面嗰張係跑 XX Cemetery, 好似人跑 cross country, 有趣!

Liup, 你有冇睇過/投注過呢d賽事?

頻頻的plenty

註冊於: 02/02/2003
發帖數目: 647
發表於: 2007-08-29 on 00:11
Quote:

On 2007-08-28 16:55, MML wrote:
Plenty, 唔知香港嘅馬場有冇位置可以"低角度"影到馬匹奔馳?下面個張, 如果馬匹係併排奔跑就正咯。

如果正式跑就應該都唔可以低角度, 我曾經見過有網友O係跑馬地試閘影過, 唔知係唔係 係人都影得

Profiles of plenty   Email plenty   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2007-08-29 on 11:42
Quote:

On 2007-08-28 17:01, MML wrote:
原來外國有d賽事唔係响馬場內跑, 下面嗰張係跑 XX Cemetery, 好似人跑 cross country, 有趣!

墳場賽? 真係未睇過/投注過喎.
American Quarter Horse 賽事就投注過好幾次, 通常跑三四百碼泥地直路, 一出閘起步騎師就開鞭狂揪直至終點, 唔駛理步速, 輸左冇得賴走位或留放差.

Profiles of liup   
MML

HK
發表於: 2007-08-29 on 17:12
Quote:

On 2007-08-29 11:42, liup wrote:
Quote:

On 2007-08-28 17:01, MML wrote:

墳場賽? 真係未睇過/投注過喎.
American Quarter Horse 賽事就投注過好幾次, 通常跑三四百碼泥地直路, 一出閘起步騎師就開鞭狂揪直至終點, 唔駛理步速, 輸左冇得賴走位或留放差.

Just kidding. It's a photo shopped pic. ^_^
Perhaps the HK Govt will find it a good gimmick to promote its 戒賭輔導 programme.

三四百碼直路賽事?
I see. It must be the one shown in the picture below.

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-08-29 on 18:20
Quote:

On 2007-08-29 00:11, plenty wrote:
Quote:

On 2007-08-28 16:55, MML wrote:

如果正式跑就應該都唔可以低角度, 我曾經見過有網友O係跑馬地試閘影過, 唔知係唔係 係人都影得

在外國不難影到這類相片,因為馬場兩邊欄杆(包括內圈)都可以觀賽甚至泊車。
忽然想起以前快活谷一直都開放中場的特平觀眾席(sorry, 唔記得正式名稱??!! ),後來取消了。可惜以前無去過,否則一定影相留念下!

Profiles of rodney     
MML

HK
發表於: 2007-08-30 on 01:48
[quote]
On 2007-08-29 18:20, rodney wrote:
Quote:

.....
忽然想起以前快活谷一直都開放中場的特平觀眾席(sorry, 唔記得正式名稱??!! ),後來取消了。可惜以前無去過,否則一定影相留念下!

叫做"中場席"囉, $2 入場?

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款